Hak Cipta 2024 | Togel Resmi | Pasti Bayar

Diamanten VerpandEN

Even krap bij kas? Dan is een tijdelijke verpanding de perfecte oplossing voor jou!

Het verpanden van diamanten verschilt niet gek veel met de procedure van het verkopen van diamanten. Het enige echt overduidelijke verschil is dat wanneer je diamanten verpand, jij alsnog de rechtmatige eigenaar blijft van het voorwerp. Voor verpanding is het ook uitermate belangrijk om precies te weten met wat voor diamanten wij te maken hebben, zodat het object wordt gelinkt aan de correcte huidige waarde. De volgende stappen worden ondernomen om tot de juiste conclusie te komen:

Diamanten bestaan in verschillende kleuren, formaten en dus ook prijs categorieën. Om deze reden is het uiterst belangrijk voor ons om te weten met welk object we te maken hebben. Diamanten en edelstenen boven de 0,50 Caraat moeten zorgvuldig onderzocht worden, dit duurt één werkdag. Dit wordt gedaan om de prijs goed te kunnen bepalen.

Tijdens dit onderzoek zal de kleur, de slijpvorm én de exacte grootte van de diamant worden vastgesteld. De ‘clarity’, dus de zuiverheid- gaat gepaard met de precieze kleur van de steen, overigens speelt de kleur zelf ook een belangrijke rol in de totale waarde. 

Bij de controle van de slijpvorm wordt gekeken naar de aantrekkelijkheid van de vorm, zo is de ‘round cut’ een erg populaire slijpvorm, wanneer deze ‘round cut’ is uitgevoerd op een briljant zal deze steen meer waarde hebben en beter te verhandelen zijn. 

Bij andere edelstenen is de waarde afhankelijke van het algemene object, zo is de manier waarop deze is geslepen net iets belangrijker dan de slijpvorm, dit geeft een beter beeld van de overkoepelende kwaliteit van het object.

Wanneer je in het bezit bent van een HRD of IGI certificaat van het diamant, neem deze ten alle tijden me naar de taxatie. Deze certificaten zorgen voor een meerwaarde van het object. 

Bij verpanding moet altijd een geldig legitimatiebewijs aangetoond worden, zodat wij er zeker van zijn dat jij het minimum leeftijd (18+) bezit om te kunnen verpanden.