Hak Cipta 2024 | Togel Resmi | Pasti Bayar

Inkoop Diamanten

Jouw diamant heeft ongetwijfeld nog waarde!

De stappen die worden ondernomen om uiteindelijk de gehele inkooptransactie tot stand te brengen zijn voor de hand liggend. Toch is wederzijdse duidelijkheid een belangrijk onderdeel in het maken van een overeenkomst. Onze werkwijze gaat als volgt:

Diamanten bestaan in verschillende kleuren, formaten en dus ook prijs categorieën. Om deze reden is het uiterst belangrijk voor ons om te weten met welk object we te maken hebben. Diamanten en edelstenen boven de 0,50 Caraat moeten zorgvuldig onderzocht worden, dit kan vaak gelijk. Soms kan het ook langer duren, maximaal een dag. Dit wordt gedaan om de prijs goed te kunnen bepalen.

Tijdens dit onderzoek zal de kleur, de slijpvorm én de exacte grootte van de diamant worden vastgesteld. De ‘clarity’, dus de zuiverheid, gaat gepaard met de precieze kleur van de steen, overigens speelt de kleur zelf ook een belangrijke rol in de totale waarde. 

Bij de controle van de slijpvorm wordt gekeken naar de aantrekkelijkheid van de vorm, zo is de ‘round cut’ een erg populaire slijpvorm, wanneer deze ‘round cut’ is uitgevoerd op een briljant zal deze steen meer waarde hebben en beter te verhandelen zijn. 

Bij andere edelstenen is de waarde, afhankelijk van het algemene object, en is de manier waarop deze is geslepen net iets belangrijker dan de slijpvorm, dit geeft een beter beeld van de overkoepelende kwaliteit van het object.

Wanneer je in het bezit bent van een HRD of IGI certificaat van het diamant, neem deze ten alle tijden mee naar de taxatie. Deze certificaten zorgen voor een meerwaarde van de diamant. 

Bij het verkopen van jouw objecten aan ‘T pandhuis moet altijd een geldig legitimatiebewijs aangetoond worden, zodat wij er zeker van zijn dat jij het minimum leeftijd (21+) bezit.

HEEFT U NOG VRAGEN?